Samenwerking De Gruitpoort

 

Bezig zijn met theater, muziek of beeldende kunst bevordert het welzijn en welbevinden van ouderen. Daarom hebben De Gouden Leeuw en De Gruitpoort de handen ineen geslagen met als resultaat een prachtig aanbod van kunstzinnige activiteiten aan de cliënten van de Tuinkamer.

 

De Tuinkamer
De Gouden Leeuw Groep startte afgelopen juni, een dagopvang voor lichtdementerende mensen. De Tuinkamer van zorghotel De Gouden Leeuw in Laag Keppel werd, naar de laatste inzichten op het gebied van de dementiezorg, prachtig verbouwd. De dagopvang is zeven dagen per week open van 10.00 tot 17.00 uur. Mensen die zelfstandig wonen, maar baat hebben bij specialistische zorg buitenshuis met een zorg- en activiteitenaanbod op maat, kunnen hier één of meerdere dagdelen per week terecht


De Gruitpoort
Speciaal voor de Tuinkamer stelde de Gruitpoort een programma samen met heel uiteenopende kunstvormen: beeldende kunst, dans, muziek, poëzie en toneel. Vijf professionele kunstenaars verbinden zich de komende tijd een periode aan de Tuinkamer. Per periode komt een kunstenaar één ochtend in de week. Hij laat dan een eigen werk zien of horen en praat met de deelnemers over kunst en kunstbeleving. En de deelnemers gaan samen met de kunstenaar iets maken of doen. Wat dat zal zijn hangt sterk af van de sfeer en emoties binnen de groep. Iedere ochtend zal daarom weer heel anders zijn. De Gruitpoort heeft vijf kunstenaars gevonden die niet alleen een vakman zijn op hun eigen vakgebied maar ook grote affiniteit hebben voor ouderen.


Programma
Tot eind september staat beeldende kunst centraal. Iedere dinsdagochtend gaat beeldend kunstenares Berna Bonenkamp met de deelnemers op zoek naar ‘beelden’ uit hun leven die op verrassende en eigen wijze verbeeld zullen worden. Vanaf begin oktober volgt dans. Op de donderdagochtenden laat danseres Corina Mateman de deelnemers door middel van muziek en beweging emoties beleven. De andere kunstenaars zijn Boaz Boele, theatermaker en de musici Els van der Meij en Eveline Rosenhart.


Meer informatie en deelname
Voor meer informatie of deelname aan één van de activiteiten kunt u contact opnemen met De Gouden Leeuw Groep op telefoonnummer 0314 – 62 82 00.

Actueel
Contact opnemen

De Gouden Leeuw Groep
Postbus 607
7000 AP Doetinchem
T:   0314 - 62 82 00
F:   0314 - 62 82 01

Nieuws